Fahéjgolyó


Szofika megint begolyózott! Miatta meg mi is! :D  Ugyanis én tényleg bárminek ellenállok, csak a kísértésnek nem, és ezek a golyók ellenállhatatlanok. Annyiféle golyót csinálunk mi is itthon, hogy az hihetetlen, és fahéjat is használtunk már, hogy fincsibb legyen, de hogy az legyen a fő, még sosem jutott eszembe, pedig olyan nyilvánvaló. Nem is érdemes szimpla adaggal nyitni, mert az már begyúrás közben elillan, szóval ha el akarunk jutni a golyó stádiumig, alapból duplával kezdjük. Vagy hatványozzuk. Bátran.

Szofi darált keksszel nyit, ami most itthon nem volt, szóval alakítottam. Az eredeti receptért katt az első sor lila szavaira. Az ottani mennyiséget érdemes sokszorozni. ;) Itt pedig leírom az én verziómat:

- Jó sok piskóta, ez formatorták leeső darabjai, púposkodó tortakarikák levágott dombja, mind alaposan befóliázva, fagyasztóban tárolva, na meg egy 3 tojásos kisütve külön ezért, mindösszesen kb. fél kiló volt.

- 1 teljes tasak, 20 g fahéj

- 3 evőkanál porcukor

- sűrített tej híján zsíros tejpor kevés tejszínnel sűrített tej állagúra hígítva (olyan 3-4 púpos evőkanál por volt és kb. 2 evőkanálnyi tejszín)

- 100 g olvasztott vaj

- 1 púpos evőkanál holland kakaópor

Nagy tálban gyerkőc morzsolt, közben adagoltam a keze alá a többit, végül segítettem összegyúrni, aztán együtt fahéjas porcukorba forgattuk. Egy tálca tele lett volna, ha közben nem lett volna muszáj folyton kapkodni belőle. A hűtőben is különleges körülmények uralkodnak, nagyon hamar elegendő lett egy kisebb tálka, végül este már csak pár kis golyócska árválkodott benne. Abbahagyhatatlan. :)


Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Nagyon guszta kis golyóbisokat görgettél :)

    VálaszTörlés
  2. Jajj de nagyon guszta! Kellemes Húsvétot Nektek Dina!!

    VálaszTörlés
  3. Hmmmm guríts egy pár darabot ebből a finomságból :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése