Szofika megint begolyózott!
Miatta meg mi is! :D Ugyanis én tényleg bárminek ellenállok, csak a
kísértésnek nem, és ezek a golyók ellenállhatatlanok. Annyiféle golyót
csinálunk mi is itthon, hogy az hihetetlen, és fahéjat is használtunk
már, hogy fincsibb legyen, de hogy az legyen a fő, még sosem jutott
eszembe, pedig olyan nyilvánvaló. Nem is érdemes szimpla adaggal nyitni,
mert az már begyúrás közben elillan, szóval ha el akarunk jutni a golyó
stádiumig, alapból duplával kezdjük. Vagy hatványozzuk. Bátran.
Szofi
darált keksszel nyit, ami most itthon nem volt, szóval alakítottam. Az
eredeti receptért katt az első sor lila szavaira. Az ottani mennyiséget
érdemes sokszorozni. ;) Itt pedig leírom az én verziómat:
-
Jó sok piskóta, ez formatorták leeső darabjai, púposkodó tortakarikák
levágott dombja, mind alaposan befóliázva, fagyasztóban tárolva, na meg
egy 3 tojásos kisütve külön ezért, mindösszesen kb. fél kiló volt.
- 1 teljes tasak, 20 g fahéj
- 3 evőkanál porcukor
-
sűrített tej híján zsíros tejpor kevés tejszínnel sűrített tej állagúra
hígítva (olyan 3-4 púpos evőkanál por volt és kb. 2 evőkanálnyi
tejszín)
- 100 g olvasztott vaj
- 1 púpos evőkanál holland kakaópor
Nagy
tálban gyerkőc morzsolt, közben adagoltam a keze alá a többit, végül
segítettem összegyúrni, aztán együtt fahéjas porcukorba forgattuk. Egy
tálca tele lett volna, ha közben nem lett volna muszáj folyton kapkodni
belőle. A hűtőben is különleges körülmények uralkodnak, nagyon hamar
elegendő lett egy kisebb tálka, végül este már csak pár kis golyócska
árválkodott benne. Abbahagyhatatlan. :)
Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!
Nagyon guszta kis golyóbisokat görgettél :)
VálaszTörlésJajj de nagyon guszta! Kellemes Húsvétot Nektek Dina!!
VálaszTörlésHmmmm guríts egy pár darabot ebből a finomságból :)
VálaszTörlés