Idei első fagyink volt, és bár sem apa, sem Lili nem rajong az eperért, azért ketten Bendivel betermeltük pár nap alatt. :)) Apa csak magát az epret szereti, a belőle készülő desszerteket nemigazán. Micsoda humora ez a sorsnak, hogy egy édességfüggő desszertmániás párja csak párféle sütit hajlandó megkóstolni egyáltalán... De nem gond, fiammal lelkendezve kóstolgattuk, egyik tányérkával a másik után! :P
Ez már igazi, szabadföldi eper, mézédes, csudafinom, ami a fagylalton is remekül érződött, viszont a színe kissé fakó, valószínűleg a bolti vagy cukrászdai fagyikban van némi turpisság, hogy élénkpirosak, vagy nem tejszínnel készülnek? A titok rejtély marad. :)
A főzött alaphoz:
2 egész tojás
100 g cukor
300 ml tej
és még:
400 g eper
250 ml állati tejszín
A tojásokat a cukorral és tejjel felfőzzük, azaz forráspontig hevítjük, hogy a tojás ne csapódjon ki, majd kevergetve kihűtjük. Az epret összeturmixoljuk, majd a magjaitól átszűrjük, ez a lépés kihagyható, én nem szeretem a magvakat a fagylaltban. A két krémet összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, összeforgatjuk a krémmel, és mehet is a fagyasztóba.
2 óránként villával áttörtem alaposan, mert a szélén hamar fagy, középen még folyik, másrészt jó, ha a lassú fagyás közben kialakuló nagy jégkristályokat összetörjük, így sokkal krémesebb a végeredmény.
Már csak meg kell várni, hogy megfelelő állagú legyen, és tálalhatjuk is. Mennyei! :)
Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!
Mm, biztos 100x jobb, mint a bolti műfagyik :)
VálaszTörlésBiztos lehetsz benne, hogy a boltik legtöbbje hírből sem ismeri a tejszínt... Na de ezzzzz! :-PPPP
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet! Sajnálom, hogy a párod nem értékeli a remekműveidet, nálunk szerencsére mindenki édesszájú :)
VálaszTörlés