Házi tejszínes eperfagylalt gép nélkül


Idei első fagyink volt, és bár sem apa, sem Lili nem rajong az eperért, azért ketten Bendivel betermeltük pár nap alatt. :)) Apa csak magát az epret szereti, a belőle készülő desszerteket nemigazán. Micsoda humora ez a sorsnak, hogy egy édességfüggő desszertmániás párja csak párféle sütit hajlandó megkóstolni egyáltalán... De nem gond, fiammal lelkendezve kóstolgattuk, egyik tányérkával a másik után! :P

Ez már igazi, szabadföldi eper, mézédes, csudafinom, ami a fagylalton is remekül érződött, viszont a színe kissé fakó, valószínűleg a bolti vagy cukrászdai fagyikban van némi turpisság, hogy élénkpirosak, vagy nem tejszínnel készülnek? A titok rejtély marad. :)

A főzött alaphoz:

2 egész tojás
100 g cukor
300 ml tej

és még:

400 g eper

250 ml állati tejszín

A tojásokat a cukorral és tejjel felfőzzük, azaz forráspontig hevítjük, hogy a tojás ne csapódjon ki, majd kevergetve kihűtjük. Az epret összeturmixoljuk, majd a magjaitól átszűrjük, ez a lépés kihagyható, én nem szeretem a magvakat a fagylaltban. A két krémet összekeverjük. A tejszínt habbá verjük, összeforgatjuk a krémmel, és mehet is a fagyasztóba.

2 óránként villával áttörtem alaposan, mert a szélén hamar fagy, középen még folyik, másrészt jó, ha a lassú fagyás közben kialakuló nagy jégkristályokat összetörjük, így sokkal krémesebb a végeredmény.

Már csak meg kell várni, hogy megfelelő állagú legyen, és tálalhatjuk is. Mennyei! :)



Dina világa a facebookon is elérhető, így biztosan nem maradsz le semmiről! :)

Valamint minden édességet, desszertet kedvelőt várunk szeretettel szintén a facebookon, a DesszertSarok csoportban!

Megjegyzések

  1. Mm, biztos 100x jobb, mint a bolti műfagyik :)

    VálaszTörlés
  2. Biztos lehetsz benne, hogy a boltik legtöbbje hírből sem ismeri a tejszínt... Na de ezzzzz! :-PPPP

    VálaszTörlés
  3. Nagyon fincsi lehet! Sajnálom, hogy a párod nem értékeli a remekműveidet, nálunk szerencsére mindenki édesszájú :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése